Showbiz
0

Pronađen mogući krivac za smrt Anne Nicole Smith?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dr. Khristine Eroshevich, psihijatrica koja je Anni Nicole Smith propisala svih jedanaest lijekova kojima se predozirala u svojoj hotelskoj sobi, nalazi se pod istragom Medicinskog odbora u Kaliforniji, javio je glasnogovornik ovog odbora.

Dr. Eroshevich propisala je više od 1.800 pilula i bocu jakog sedativa za Smith pet sedmica prije nego je Smith umrla od prekomjerne doze lijekova, mogla bi izgubiti dozvolu za rad ukoliko odbor ustanovi neetičko ponašanje od strane doktorice.

Većina lijekova je propisana na ime Nicolinog partnera Howard K. Sterna, ali su medicinski istraživači utvrdili da su lijekovi bili namijenjeni tridesedevetogodišnjoj milijarderskoj udovici.

"Samo vam mogu reći da je Dr. Eroshevich pod istragom zbog smrti Anne Nicole Smith", rekao je glasnogovornik odbora Candis Cohen. Eroshevich nije željela komentirati započetu istragu.

Medicinski odbor je objelodanio i spisak lijekova koji su pronađeni u sobi Anne Nicole, a koje je Eroshevich propisala u periodu između 2. januara i 6. marta.

Medicinski odbor istražuje slučaj i ukoliko utvrdi da Dr. Eroshevich nije postupila u skadu sa etičkim i profesionalnim pravilima, oduzet će joj dozvolu za rad. Odbor istražuje još jednog psihijatra, Dr. Sandeep Kapoora koji je također liječio Smith.