Showbiz
163

Princeza Diana je ludo voljela Hasnata Khana i željela živjeti u Pakistanu

Klix.ba
Književnica i borac za ljudska prava Jemima Khan otkrila je da je njena prijateljica princeza Diana bila ludo zaljubljena u Hasnata Khana te da je zbog njega namjeravala preseliti u Pakistan.
Jemima je dala intervju Vanity Fairu, čiju novu naslovnicu krasi fotografija pokojne princeze. Ona je ispričala da je Diana od nje tražila da joj kaže kako je živjeti u Pakistanu.

Naime, Diana je između 1995. i 1997. bila u tajnoj vezi sa pakistanskim hirurgom Hasnatom Khanom, a njena prijateljica tvrdi da je čak razmišljala da se uda za njega te da je o tome razgovarala s njegovom porodicom.

"Silno je željela impresionirati njegovu porodicu, a posebno majku. No, svi njeni napori su bili uzaludni, jer Hasnatova porodica nije odobravala vezu sa jednom Engleskinjom, unatoč aristokratskim korijenima. Za jednu konzervativnu paštunsku porodicu brak sina sa Engleskinjom je najgora noćna mora", ispričala je Jemima.

Iako su Diana i Hasnat planirali brak, pa čak i djecu, veza se raspala taman u vrijeme kada je ona upoznala Dodija al Fayeda. Princezina prijateljica Rosa Mockton ispričala je da je Hasnat prekinuo s Dianom, dok drugi tvrde da je ona odlučila sve okončati, jer je Hasnat nije htio oženiti.

Stoga, neki od njenih prijatelja smatraju da se upustila u vezu s Al Fayedom samo da bi Hasnat bio ljubomoran.

Dianina veza s pakistanskim hirurgom čini okosnicu nadolazećeg filma o njenom životu.