Showbiz
6

Princ Harry zabrinut za sigurnost djevojke: Meghan zlostavljaju i uznemiravaju

Klix.ba
Princ Harry je putem saopćenja potvrdio da je već neko vrijeme u vezi sa glumicom Meghan Markle, koja zbog nove ljubavi ima velikih problema s medijima. Princ je osudio napad medija na njen život i privatnost i izrazio žaljenje jer nije u stanju da je zaštiti.

Princ Harry je potvrdio da je američka glumica Meghan Markle njegova nova djevojka, a u saopćenju koje je objavljeno iz palače Kensington kritikuje medije jer je "zlostavljaju i uznemiravaju".

U saopćenju se navodi i da je par u vezi nekoliko mjeseci te da nije uredu da Markle bude podvrgnuta takvom tretmanu. Navodi se i da princ rijetko reaguje na ovakve stvari, ali dešavanja od prošle sedmice su "prešla granicu".

U posljednjih nekoliko dana brojni mediji su pisali o 35-godišnjoj glumici koja je najpoznatija po ulozi Rachel Zane u TV drami "Suits".

"Njegova djevojka Meghan Markle bila je predmet zlostavljanja i uznemiravanja. Neki su je stavljali na naslovnu stranu, dok su drugi na njen račun pisali seksističke i rasističke komentare. Njena majka se bori s fotografima kako bi došla do ulaznih vrata, pozivala je policiju jer su novinari i fotografi pokušavali ući u njen dom. Bivšem dečku Meghan Markle novine su nudile mito za priču, bombardovali su svakog njenog prijatelja i saradnika", stoji u saopćenju.

Dodaje se i da je 32-godišnji princ zabrinut za sigurnost svoje djevojke te da je veoma razočaran što nije u stanju da je zaštiti.