Nije potpuno verbalan
34

Prijatelj Brucea Willisa govorio o njegovom stanju: Samo prva tri minuta zna ko sam

N. O.
Foto: SplashNews.com
Foto: SplashNews.com
Prijatelj Brucea Willisa i kreator serije "Moonlighting" Glenn Gordon Caron za New York Post govorio je o glumčevom stanju nakon dijagnoze demencije kazavši da ga prepoznaje tek prve tri minute razgovora.

Emma Heming Willis, supruga Brucea Willisa, nedavno je priznala da je "teško znati" da li je glumac svjestan svoje dijagnoze frontotemporalne demencije, koja je otkrivena ranije ove godine.

Willisov prijatelj i kreator hit serije "Moonlighting" Glenn Gordon Caron za New York Post pojasnio je na koje se Willisov život promijenio.

"Moj osjećaj je do prva tri minuta susreta on zna ko sam", rekao je Caron o svojoj interakciji s Willisom.

"On nije potpuno verbalan; nekada je bio proždrljiv čitalac - nije želio da to iko zna - a sada ne čita. Sve te jezičke vještine više mu nisu dostupne, a ipak je i dalje Bruce",dodao je.

Kazao je da se trudio da ostane u njegovom životu objašnjavajući da pokušava da se viđa s glumcem na mjesečnoj bazi.

"On je izvanredna osoba. Ako ste ikada provodili vrijeme sa Bruceom Willisom, ne postoji niko ko je imao više radosti života od njega. On je volio život i… obožavao se buditi svako jutro i pokušavati da živi život punim plućima", naveo je.

Pojašnjavajući dalje glumčevo stanje kazao je da on vidi život kroz mrežastu pregradu, ako hoćete, nema mnogo smisla. On je zaista neverovatan momak."