Dizajn Oscara de la Rente
118

Pjevačica na pitanja novinarke na Met Gali odgovarala mjaukanjem, stigla obučena kao mačka

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka reperica Doja Cat na crveni tepih Met Gale stigla je obučena kao Choupette - mačka Karla Lagerfelda, a novinarima koji su je intervjuirali na događaju odgovarala je mjaukanjem.

Doja se na stepenicama Metropolitan muzeja pojavila u kreaciji Oscara de la Rente, a uz šminku i odjeću transformisala se u mačku pokojnog dizajnera čiji je rad bio tema večeri.

Bijela haljina koju je nosila bila je prekrivena šljokicama, a imala je i kapuljaču s mačijim ušima.

Međutim, više od samog izgleda pažnji je privlačilo njeno ponašanje tokom intervjua za magazin Vogue. Naime, pjevačica je na svako postavljeno pitanje odgovarala mjaukanjem.

Novinarka ju je upitala ko je bio zadužen za njen outfit, a ona je odgovorila mjaukanjem. To nije poremetilo novinarku te je nastavila: "Wow, znači nešto malo drugačije. Dakle, šta je bila vaša inspiracija za večeras, budite iskreni prema meni i dajte detalje". Na to je Doja ponovo odgovorila mjaukanjem.

Njen izgled bio je u skladu s temom večeri - likom i djelom Karla Lagerfelda, a zanimljivo je da pjevačica nije jedina birala transformaciju u mačku.

Jared Leto također se pojavio u kostimu mačke, a oboje je inspirisala mačka pokojnog dizajnera koja je bila i njegova povremena muza.