Malo para, malo muzike
0

Paparazzi u recesiji, publika nema interesa za zvijezde

Sarajevo-x.com
Paparazzi su nekad mnogo zarađivali fotografišući poznate ličnosti, ali čini se da dolazi novo vrijeme u kojem oni gube velike količine novca i parnice na sudovima. Ovom temom pozabavio se britanski Sunday Times.

Nakon cijele dekade solidnog zarađivanja od proganjanja zvijezda, u posljednjih 18 mjeseci primanja paparazza su dramatično opala.

"Postalo je mnogo teško. Prije godinu dana jedna slika za The Sun, Mirror ili neki drugi magazin koštala je 500 funti. Ako danas uspiješ da dobiješ 170 funti za fotografiju, onda si sretan. A izgleda da bi cijene mogle još spasti.", kaže Ken Goff iz GoffPhotos prenosi Sunday Times.

Postavlja se pitanje da li je to zbog recesije ili možda nečeg drugog? Mnogi tvrde da se nakon sloma na tržištu povećao broj fotografa. Mnogi od njih što su više gladni, to su više uzbuđeni i divlji kad "nanjuše krv".

Urednik Heata, Sam Dalaney, tvdi da su dani priželjkivanja fotografija kad Britney Spears jede u podzemnoj daleko iza nas.

"Ljude više ne zanima celulit, gdje su zvijezde jele ili pile kafu. Jednostavno se ukus potrošača promijenio", rekao je Sam.

Mnogi priznaju da trenutno u Velikoj Britaniji i nema toliko zvijezda za kojima je velika potražnja u javnosti.

Kad je Sienna Miller u 2008. godini počela aferu s američkim glumcem Balthazarom Gettyjem fotografi je nisu popuštali. Ona ih je tužila i dobila parnicu tako da joj paparazzi iz jedne od najvećih fotografskih agencija ne smiju više prići.

Amy Winehouse je problem riješila tako što je stavila znak upozorenja da joj paparazzi ne smiju prići na 100 metara blizu kuće. I time im zasigurno uskratila mnoge vrijedne fotografije.