Potvrđene 'sumnje'
0

Ozzy Osbourne je neandertalac

Sarajevo-x.com
Ozzy Osbourne (Foto: Bangshowbiz)
Ozzy Osbourne (Foto: Bangshowbiz)
Naučnici su ustanovili kako tvrdnje pjevača Ozzyja Osbournea da ima posebno otporno porodično stablo i nisu bez osnova. Istraživači su proučavanjem njegovog DNK otkrili da je potomak neandertalskog čovjeka, piše "Daily Mail".

On je također daleki rođak odmetnika Jesseja Jamesa, posljednjeg ruskog cara Nikole II i kralja Georgea I, a dijeli i neke gene sa starim Rimljanima.

Pjevač (61) koji je preživio godine zloupotrebe droga i ovisnosti o alkoholu, našalio se kako ova vijest o njegovoj neandertalskoj baštini neće toliko iznenaditi njegovu suprugu Sharon ili policijske uprave diljem svijeta. On je poznat po brojnim turbulentnim razdobljima te je priznao kako je nevjerovatno da je zapravo još uvijek živ.

Istraživači su također ispitivajući Osbourneve gene otkrili 'neobičnu varijantu' koja je mogla pomoći Osbourneu da preživi godine u kojima je pio do četiri boce konjaka dnevno. No, iako su geni pomogli u očuvanju Osbourneovog zdravlja, naučnici su također istakli da on ima itekako zahvaliti svojoj supruzi koja je kroz godine znala obuzdati njegovu neumjerenost.