Privukla veliku pažnju
254

Ovo je Hiba, supruga marokanske zvijezde Hakimija, koju zovu najljepšom glumicom na svijetu

I. B.
Hiba i Hakimi roditelji su dvojice sinova (Foto: Instagram)
Hiba i Hakimi roditelji su dvojice sinova (Foto: Instagram)
Achraf Hakimi iz Maroka je neupitno jedan od najistaknutijih igrača ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, a kako to obično biva, s njim je u fokus došla i njegova ljepša polovina, glumica Hiba Abouk. Evo ko je dama koja privlači pažnju na tribinama.

Jedna od glavnih zvijezda reprezentacije Maroka koja je, eliminirajući Portugal u subotu, ispisala historiju afričkog nogometa, svakako je nogometaš PSG-a Achraf Hakimi.

No, odmah nakon nogometnog talenta i sposobnosti ovog 24-godišnjaka, javnost se zainteresovala i za njegovu 12 godina stariju suprugu Hibu Abouk, koju mnogi strani mediji zovu "najljepšom glumicom na svijetu".

S očeve strane porijeklom Libijka, Hiba je, poput Hakimija, rođena u Madridu. Bila je zaljubljenica u flamenko i ples, a studirala je francuski te potom i arapski jezik u prijestolnici Španije. Ipak, njen istinski poziv je gluma.

Iako je ranije ostvarila neke manje uloge, glumačku karijeru je zvanično započela 2010. godine u seriji "La isla de los nominados". No, Hiba nije nepoznata ni domaćoj javnosti, a tako je zbog uloge Fatime u televizijskoj seriji "El Principe", koja se jedno vrijeme emitirala i na našim prostorima.

Par vješto čuva svoju privatnost, a više puta su odbili otkriti kako su se i gdje upoznali. Ipak, nagađa se da se to dogodilo 2018. godine dok je Hakimi bio dio Borussije Dortmund. Par se vjenčao 2020. godine, a danas žive u Parizu. Zajedno imaju dvojicu sinova, Amina i Naima, koji još nije navršio ni godinu dana.

Par je uoči početka Mundijala zajedno pozirao za naslovnicu Vogue Arabia, a tada su dali i veliki intervju.

"Uvijek sam prvo majka. Ljudi mojih godina rade razne stvari, žive drugačijim životima. No, mene za to nije briga. Ja želim uživati sa svojom djecom i svaki slobodan trenutak pokušavam posvetiti porodici i biti im primjer", rekla je tada Hiba.

Inače, Maroko večeras od 20 sati u polufinalu Svjetskog prvenstva igra utakmicu s Francuskom.

Posebno je impresivno što ova reprezentacija u pet utakmica tokom Mundijala nije primila niti jedan gol od nekog igrača rivalskih ekipa. Jedini primljen gol, u pobjedi protiv Kanade, bio je autogol. A preostaje nam tek da vidimo kako će se snaći u utakmici koja ih može odvesti u finale.