Snima se u Istri
11

Oskarovac Eddie Redmayne snimljen u Hrvatskoj: Uhvaćen na setu nove Netflixove serije

N. O.
Foto: Pixsell/Sasa Miljevic
Foto: Pixsell/Sasa Miljevic
Eddie Redmayne snimljen je danas u Labinu u Hrvatskoj gdje je u toku snimanje Netflixove serije "Šakalov dan" (eng. "The Day of the Jackal").

Serija se snima na području Istre te u Dubrovniku, ali i okolini Zadra, a pored Redmaynea u ovom ostvarenju glume i Lashana Lynch, Adam James, Scott Alexander Young te Hans Peterson.

Kako je Glas Istre ranije izvjestio snimanje je počelo još 27. septembra. Redmayne će igrati Šakala, kojeg je OAS, francuska disidentska organizacija, unajmila da ubije tadašnjeg predsjednika Francuske Charlesa de Gaullea.

Producenti seriju najavljuju kao "hrabru, modernu reimaginaciju omiljenog i cijenjenog romana i filma", kako prenosi Hollywood Reporter.

Foto: Pixsell/Sasa Miljevic
Foto: Pixsell/Sasa Miljevic

Uz napomenu da će priča ostati vjerna izvorniku, zaronit će dublje u kameleonskog "antiheroja" u srcu priče u "visokooktanski, kinematografski, svjetski triler 'mačke i miša'" smješten usred turbulentnog geopolitičkog krajolika ovog vremena.

Redmayne je nedavno glumio uz Jessicu Chastain u Netflixovom filmu "The Good Nurse". Poznat je i po ulozi Stephena Hawkinga u biografskom filmu James Marsha "The Theory of Everything" iz 2014. godine, što mu je donijelo Oscara za najboljeg glumca.

Redmayneove druge istaknute zasluge uključuju filmove "The Trial of The Chicago Seven", "The Danish Girl", "Les Miserables", kao i "Fantastic Beasts".