Naučila voljeti sebe
0

Osbourne: Kad vidim muke Kim Kardashian, ne želim biti najljepša

Klix.ba
Kelly Osbourne
Kelly Osbourne
Tokom godina su je zbog viška kilograma, ali i drugih mana, nazivali raznim neprimjerenim imenima, no Kelly Osbourne tvrdi da se ne obazire na zlobne komentare te da je unatoč svemu naučila voljeti sebe.

TV voditeljica i kćerka kontroverznog muzičara Ozzyja Osbourena je u novom broju američkog Glamour magazina podijelila nekoliko savjeta kako steći samopuzdanje. Kelly kaže da je prihvatila sebe takvu kakva jeste i pomirila se s tim da posjeduje jedinstvenu vrstu ljepote.

"Ja sam najmanje cool osoba na planeti, ali volim sebe. Ja ni ne želim biti cool. Osjećam se dobro u svojoj koži zato što sam prihvatila činjenicu da sam ja ja. U tome je čar egzistencije. Svi smo različiti", kazala je 27-godišnjakinja.

Dodaje da bi sve žene trebale prihvatiti sebe takvim kakve jesu, a ne pokušavati se uklopiti u nametnuti ideal ljepote.

"Žene su tako oštre prema sebi. Ne znaju prepoznati vlastitu ljepotu, jer su suviše zauzete upoređujući se sa drugim ženama. Nismo sve Gisele Budchen ili Beyonce, ali tvrdim da su i najljepše žene svijeta osjetile nesigurnost, a kada vidim pod kakvim su pritiskom Kim Kardashian i Kate Moss, ne želim biti najljepša djevojka u prostoriji", kaže Kelly.

Voditeljica je pojasnila kako je došlo do verbalnog sukoba između nje i pjevačice Christine Aguilere.

"Godinama mi je govorila da sam debela, a kada se ona udebljala, a ja izgubila na kilaži, rekla sam joj 'J**i se! Sad si ti debela i znaš kako je'", zaključuje Kelly.