Veliki gubitak
65

Oglasili se "Prijatelji" o smrti Matthewa Perryja: Potpuno smo shrvani, mi smo porodica

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Članovi kultne serije "Prijatelji" oglasili su se nakon iznenadne smrti njihovog kolege i prijatelja Matthewa Perryja koji je u spomenutoj seriji glumio Chandlera Binga.

"Svi smo potpuno shrvani gubitkom Matthewa. Bili smo više od glumačkih kolega. Mi smo porodica. Imamo toliko toga za reći, ali upravo sada ćemo odvojiti trenutak da tugujemo i suočimo se ovim neslagledivim gubitkom", napisali su u zajedničkoj izjavi za People magazin Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courteney Cox i Matt LeBlanc.

"S vremenom ćemo reći više, kako i kada budemo mogli. Za sada su naše misli i naša ljubav s Mattyjevom porodicom, njegovim prijateljima i svima koji su ga voljeli diljem svijeta", dodali su.

Najpoznatija šestorka na svijetu snimala je seriju "Prijatelji" od 1994. do 2004. godine. Tokom tih 10 godina postali su i ostali istinski prijatelji kako na platnu, tako i u privatnom životu.

Matthew Perry bio je najmlađi i mnogima najdraži lik u seriji koji je svojim sarkastičnim komentarima nasmijavao milione širom svijeta.

Perry je ovog vikenda pronađen mrtav u jacuzziju, a uzrok njegove smrti još se istražuje. Imao je samo 54 godine.