Ranije optužen za incest
94

Novi problemi za Rickyja Martina, nećak ga ponovo tužio za seksualno zlostavljanje

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ricky Martin se suočava s novim tužbama za seksualno zlostavljanje nakon što je protiv pjevača podnesena tužba. Optužbe dolaze nakon što je portorikanska zvijezda tužila svog nećaka Dennisa Yadiela Sáncheza Martina za klevetu i narušavanje ugleda.
Prema Associated Pressu, nova je tužba podnesena u petak u San Juanu u Portoriku. Iako ime osobe koja je podnijela optužbe nije poznato, a AP je izvijestio da je Martinov nećak podnio prijavu.

Martinov advokat José Andréu-Fuentes poriče optužbe u izjavi koju je dao za Deadline.

"Ove su tvrdnje krajnje uvredljive i potpuno nevezane za stvarnost", rekao je, "Kad je ovaj čovjek ranije iznio slične optužbe, njegov slučaj je morao biti povučen - ne samo zato što je on sam pod zakletvom priznao da ga Ricky Martin nikada nije ni na koji način napao."

Andréu-Fuentes je nastavio: "Sada, nakon što je tužen za pokušaj iznude gospodina Martina, on ponovno pokušava širiti svoje laži. Prošlo je previše vremena da mediji prestanu davati publicitet ovom duboko problematičnom pojedincu i dopuštaju mu da dobije pomoć koja mu je očito potrebna."

Prethodno je Martina njegov nećak optužio za zlostavljanje u porodici i izdana mu je zabrana prilaska, ali je kasnije odbačena. Martin je potom tužio svog nećaka za 20 miliona dolara zbog njegovih pokušaja "napada" na njegovu reputaciju.

"Nepromišljene, zlonamjerne i kažnjive radnje tuženika Sancheza bile su motivirane željom da se tužitelj izloži mržnji i prijeziru od njegove baze obožavatelja, da se ugroze njegove poslovne mogućnosti i uništi njegov ugled", stoji u podnesku na sudu.