Showbiz
0

Novi citati za moderno doba

Sarajevo-x.com
Posljednje izdanje Oxfordskog rječnika citata modernog doba, sadrži nove i veoma zanimljive misli. Među "citiranima" se nalaze mnoge poznate ličnosti iz svih oblasti društvenog života, a koliko su njihove izjave logične i smislene prosudite sami.

Pamela Anderson, glumica "Kada nemaš obrazac prema kojem živiš, onda ne možeš nikoga razočarati. Kada sklopiš proširenu rečenicu, svi te smatraju genijem." (Reakcija na navode da su plavuše glupe).

Tony Blair, bivši premijer Velike britanije "Ja sam vrlo izravan tip."

[SLIKA]1[/SLIKA]Gordon Brown, premijer Velike Britanije "Neće biti iznenađenje ako kažem da sam više zainteresiran za Arktički krug nego za Arktic monkeys (grupa)."

George W. Bush, predsjednik SAD-a "Hej Blair! Šta ima?"

Joan Collins, britanska glumica "Stariji muškarci žene tretiraju kao posjed pa ja zbog toga preferiram mlađe muškarce."

Alice Cooper, američki pjevač "Ostavio sam pisanje pjesama iz revolta i ljutnje. Moja ljutnja se sada odnosi kada krov Poršea neće da se otvori i kada gubim u golfu.

[SLIKA]3[/SLIKA]Dalai Lama, tibetanski spiritualni vođa "Mi smo dio čovječanstva i zato bismo trebali brinuti za to. A ako se ne možemo brinuti, onda bismo bar trebali prestati kvariti čovječanstvo."

Marlene Dietrich, glumica "Glamur je ono što ja prodajem u svojoj glumi. To je moja dionica na berzi."

Elton John, engleski pjevač i tekstopisac "Kada pogledam unazad na svoju karijeru, vidim uglavnom naočale, homoseksualnost, Watford fudbalski klub, gnjevne istupe i cvijeće. Ali muzika koji vidim je fenomenalna."

Papa Ivan Pavao II "Plodovi na drvetu su već bili sazreli. Ja sam samo protresao stablo." (Komentar na raspad Sovjetskog saveza)

Andy Roddick, američki teniser "Možda ću ga jednostavno samo udariti ili nešto u tom stilu." (Odgovor na pitanje kako će pobijediti Rogera Federera).

[SLIKA]2[/SLIKA]Charlize Theron, glumica

"Ta mala zlatna statua vam ne čisti kuću."

O. J. Simpson, igrač "Slava blijedi, novac nestaje, a sve što ostaje je karakter."