Beckham podnio tužbu
0

"Nisam bio s Irmom Nicci, tad sam imao masažu"

Sarajevo-x.com
Victoria i David Beckham
Victoria i David Beckham
Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham napisao je pet stranica sudske izjave kojom odbacuje tvrdnje 26-godišnje Irme Nicci, prema kojoj je platio 6.000 funti za seks njoj i njenoj prijateljici, piše "Daily Mail".

Beckham je naveo kako je u to vrijeme imao kasnu noćnu masažu u svojoj hotelskoj sobi. U potpisanom dokumentu, koji je poslao sudu u Kaliforniji ovog vikenda, 35-godišnji nogometaš je, između ostalog, napisao kako nikad sa sobom ne nosi tako velik iznos novca.

U članku američkog magazina In Touch, Nicci je tvrdila da se, zajedno sa svojom prijateljicom, sastala s Beckhamom u Le Parker Meridien hotelu u New Yorku, 16. augusta 2007. godine u 22 sata. No, Beckham tvrdi da je tad boravio sa svojim suigračima iz LA Galaxyja u njujorškom Waldorf-Astoria hotelu. On je napisao detaljan izvještaj o tome kako je sletio u grad u 20:30 sati, da bi potom imao masažu u hotelskoj sobi do ranih jutarnjih sati.

"Tražio sam terapeuta koji će ostati u mojoj sobi do ranih jutarnjih sati. Moj sigurnosni tim je bio sa mnom prije, tokom i nakon masaže i oni imaju detaljan zapisnik o tome. Kad je terapeut otišao, ja sam otišao na spavanje", kaže Beckham.

U odgovoru na optužbe da je platio 6.000 funti za seks, Becks je rekao kako nikad ne nosi toliki novac kad putuje.

"Jedini način na koji sam mogao imati 10.000 dolara u gotovini uz sebe jeste da sam taj novac tražio i dobio od nekog iz mog tima menadžera. No, u augustu 2007. nisam imao takav zahtjev prema njima", naveo je Beckham, koji je potom odbacio i Irmine tvrdnje prema kojima su spavali u Londonu četiri sedmice kasnije.

Becks je istakao kako je u to vrijeme bio u posjeti ocu Tedu, koji se oporavljao u bolnici od srčanog udara. Nakon toga je, kako tvrdi, spavao u svojoj kući u Hertfordshireu, također sa svojim timom zaštitara. Dodao je kako su mu Irmine tvrdnje uzrokovale "teške emocionalne nevolje, uključujući poniženje, stid, bijes i zabrinutost".

Dokument je potpisan 14. januara, a Becks ga je završio riječima:

"Izjavljujem pod prijetnjom kazne za krivokletstvo, prema zakonima Sjedinjenih Američkih Država, da je sve što sam naveo istina".

Beckham tuži njemačku izdavačku kuću Bauer koja je objavila Irmine tvrdnje u septembru prošle godine. Na drugoj strani, Niccijeva je tužila Becksa za milion dolara, rekavši kako joj je prouzrokovao "emocionalnu i fizičku bol i patnju".

Sudska rasprava bi trebala biti održana 7. februara.