Showbiz
155

Nikad viđene fotografije Monice Bellucci: Zbog njene ljepote su joj nudili milione

Klix.ba
Monica Bellucci jedna je od najljepših žena današnjice. Za talijanskom glumicom uzdišu brojni muškarci i danas kada joj 50 godina.

Bellucci nije poput brojnih holivudskih zvijezda čija ljepota je evoluirala pod dejstvom hirurških i kozmetičkih zahvata. Ona je jednostavno prirodno lijepa, a to pokazuju fotografije iz njene mladosti koje su prvi put objavljene u javnosti.

Fotografije s početka karijere, snimljene prije 32 godine, pokazuju da na Monicu vrijeme nije ostavilo traga.

"Svi govore da je radila estetske zahvate, ali pogledajte njene usne i kosu", govori glumičin otac Pasquale Bellucci pokazujući novinarima Daily Maila porodični album.

Monica je jedino dijete porodice Bellucci, a roditelji su na nju uvijek bili veoma ponosni.

"Sreća je pa nismo imali još djece jer bi sigurno bili ljubomorni na Monicu", kaže njena mama Brunella, te dodaje da Monica nije bila pretjerano lijepa beba.

Međutim, to je bio kratak period jer kad je imala samo 12 godina svima je bilo jasno da je njena ljepota izuzetna.

Stranci bi je zaustavljali na ulici, nudili joj milione i novi život u inozemstvu. Konobari u restoranima joj ne bi naplaćivali jer im je bila čast da jedna takva ljepotica posjećuje upravo njihove lokale, pričaju njeni prijatelji.

I u školi je privlačila veliku pažnju, a bivši učitelji priznaju da ih je njeno prisustvo dekoncentriralo.

Međutim, takva ljepota u malom mjestu nije bila blagoslov. Pretjerana pažnja joj je smetala, pa se često zatvarala u kuću, sjeća se njen otac.

"Kada sam je jednom pitao zašto se ne druži s prijateljima na trgu, rekla mi je 'svi me gledaju, muškarci, žene, djeca. Sram me je'", priča Pasquale dodavši da je kćerku uvijek učio da bude jaka i prihvati svoju ljepotu.

Frizerka koja i danas ima salon u mjestu Citta di Castello kaže da se Monica u tinejdžerskim godinama oblačila kao dječak, jer se nije željela isticati, no to jednostavno nije bilo moguće.

"Svi su bili zaljubljeni u nju, a njoj je to smetalo", pričaju prijatelji.

U jednom intervjuu je priznala da joj je to bilo dosadno.

Iako nikada nije željela biti slavna, to se jednostavno moralo dogoditi s obzirom da je uvijek bila u centru pažnje.

Monica je danas, uz Sofiju Loren, možda i najpoznatija talijanska glumica na svijetu, a prihvatanjem uloge u novom nastavku o agentu Jamesu Bondu postala je najstarija Bondova djevojka.