Showbiz
20

Nicole Kidman: Majčinski instinkt mi se javio još dok sam bila djevojčica

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Glumica Nicole Kidman majka je četvero djece, dvoje usvojene i dvoje biološke. Govoreći o svom novom filmu "Lion", za CNN je kazala da je majčinski instinkt počela osjećati još kao djevojčica.

Nicole Kidman je usvojila dvoje djece sa bivšim suprugom Tomom Cruiseom, dok sa sadašnjim suprugom Keithom Urbanom ima dvoje biološke djece. Ističe da je želja za porodicom rezultat majčinskog instinkta koji joj je bio pokretačka snaga.

"Iskusila sam majčinstvo na različite načine. Doživjela sam usvajanje, rađanje i surogat majčinstvo. Oduvijek sam željela biti majka. Majčinski instinkti su se javili još dok sam bila djevojčica. To mi je bila pokretačka snaga zbog čega sam se vjerovatno okušala u tome na različite načine. Ja sam majka jer uživam u toj ulozi", kazala je glumica.

U filmu "Lion", baziranom na istinitoj priči, Kidman glumi Australku Sue koja usvaja petogodišnjeg dječaka iz Indije koji je odvojen od porodice. Nakon što odraste, dječak po imenu Saroo odluči pomoću Google Eartha pronaći biološke roditelje.

"Kao što je Sue kazala, postoji toliko razloga za usvajanje. Postoje žene koje usvoje jer nemaju drugog izbora, postoje one koje usvoje jer to žele, kao što je Sue. Ima i onih koji usvoje jer se u njihovoj porodici iznenada nešto desi. Kao što je u mojoj porodici. Rodica moje majke joj je postala sestra jer su je usvojili nakon što joj je porodica preminula. Dakle, postoje brojni razlozi, a meni je drago jer sam pokazala jedan od njih“, rekla je glumica.

Kidman priznaje da film, u kojem glume i Dev Patel i Rooney Mara, ima vrlo posebno mjesto u njenom srcu.

"Snimila sam brojne filmove, ali ovaj mi je posebno važan jer pokazuje povezanost i snagu majki", kazala je Nicole.