Aukcijska kuća Julien's Auctions
0

Namještaj iz vile Michaela Jacksona prodan za milion dolara

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Namještaj iz vile u kojoj je preminuo kralj popa Michael Jackson prodan je za gotovo milion dolara na aukciji.

Darren Julien, predsjednik aukcijske kuće Julien's Auctions nije rotkrio tačnu sumu, ali je potvrdio da je ostvarena zarada veća trostruko od očekivane. Ranije se procijenjivalo da će namještaj biti prodan po cijeni od 200.000 do 400.000 dolara.

Među Jacksonovim stvarima je prodana i tabla na kojoj su njegova djeca napisala "volimo tatu". Tabla je prodana za 5.000 dolara. Ormar sa ogledalom iznad kojeg je Jackson sebi napisao podsjeticu je prodan za 25.000 dolara.

Na aukciji je prodan namještaj, umjetnička djela i drugi predmeti koji su bili na iznajmljenom imanju u ulici 100 North Carolwood Drive u Los Angelesu, gdje je Jackson umro.

Uzglavlje kreveta u kojem je umro kralj popa je povučeno s aukcije na zahtjev njegove porodice. Tepih iz njegove spavaće sobe je prodan za 15.300 dolara. Aukcioneri su smatrali da će ga prodati za najviše 400 do 600 dolara.

Za potrebe aukcije je u salonu u Beverly Hillsu potpuno rekonstruisana Jacksonova spavaća soba. Od fanova je zatraženo da popune mjesto gdje je trebao biti njegov krevet.

"Michael Jackson ima najbolje fanove na svijetu. Sada vidim zašto je živio za njih. Oni su dolazili svaki dan i donosili darove. Takvo nešto nikada nisam vidio", rekao je Julien,

Aukcijska kuća Julien's Auctions je organizovala aukcije na kojima su prodavani predmeti koji su nekada pripadali slavnim ličnostima poput Cher, Barbare Streisand, Williama Shatnera i Slasha. Na jednoj od aukcija je prodana i Jacksonova jakna za 1,8 miliona dolara.