Glumica smirena i staložena
0

Mischa Barton više nije slučaj za psihijatriju

Sarajevo-x.com
Američka glumica Mischa Barton koja je otišla u bolnicu zbog problema sa zubima, završila je na psihijatrijskom odjelu početkom ove godine. Kaže da joj je to pomoglo, zato što je imala priliku da se izoluje od svega što se dešavalo u njenom okruženju i da sagleda svoj život iz drugačije perspektive.

„Otišla sam u bolnicu zbog operacije zuba. Od glumica se očekuje da se odmah poslije operacije vrate na posao.Ja to nisam mogla da uradim. Uzimajući u obzir operaciju koja me iscrpila ali i svakodnevni stres i pritisak koji moj posao nameće i nije toliko čudno što sam na kraju završila na psihijatrijskom odjelu“rekla je Mischa za Heat magazine.

Ova mlada glumica uspjela je da izvuče pouku iz cijele priče jer je shvatila koliko joj je bila potrebna izolacija, kako bi na miru mogla da razmisli o svom životu. Za sebe kaže da je mnogo smirenija i staloženija, nakon ovog iskustva

Misha je svjesna toga da mnogi ljudi imaju problema s mentalnim zdravljem i da je jedino rješenje za njih profesionalna pomoć.

„Ovo što se meni desilo može se svakome desiti, da se ode u bolnicu zbog operacije, a na kraju završi na psihijatrijskom odjelu. To je uobičajena stvar u današnjem vremenu, ispunjenom brzinom i stresom“, dodaje Misha.