Čimpanzina je bila zadnja
0

Michael Jackson je najviše vjerovao majmunu Bubblesu

Klix.ba
Kontroverze vezane za preminulog pop pjevača Michaela Jacksona su nešto što se je postalo sasvmim normalno još za njegovg života, ali i nakon smrti. Tako je nedavno u javnost procurila informacija da je kralj popa jedino potpuno vjerovao svom majmunu.

Kućna pomoćnica slavnog pjevača je izjavila kako je navodno Michaelov ljubimac, majmun Bubbles, "odlučivao" o tome ko će se biti blizak s pjevačem, ali i o tome kome će Jackson ostaviti svoje bogatstvo. Pjevač je vjerovao da Bubbles može prepoznati ko su dobri, a ko zli ljudi i ko ga želi iskoristiti.

Michael je navodno zabranio nekima od svojih rođaka da dolaze na njegovo imanje Neverland samo zato što se nisu svidjeli čimpanzi.

Kralj popa je navodno čak i rekao svojim bližnjima kako je Bubbles veoma sposoban da procijeni svačiji karakter.

"Bubble je često bio taj koji je odlučivao ko može ostati, a ko mora otići", izjavila je za The Sun Michaelova bivša kućna pomoćnica.

Navodno od svih rođaka Bubbles je najmanje volio Michaelovu braću Jermainea i Randyja, pa su oni najrijeđe i posjećivali kralja popa.

Tri godine nakon Michaelove smrti njegova porodica i dalje je u sukobima zbog nasljedstva i starateljstva nad njegovom djecom, a Bubbles je već odavno završio u utočištu za napuštene ljubimce, tačnije kada se rodio Michaelov sin Prince.