Atrakcija za fanove
0

Marvelovi likovi kreću na svjetsku live turneju

Klix.ba
Kompanija Feld Entertainment Inc., koja producira programe poput "Disney on Ice“, najavila je partnerstvo sa kompanijom Marvel Entertainment i produkciju live arena showa sa likovima iz Marvelovih stripova. "Najveći show na Zemlji“ vodi Spider-Mana, Hulka, Thora i X-Mena na svjetsku turneju.

Show bi trebao krenuti na turneju po arenama u julu naredne godine, a produkcija bi trebala premašiti 10 miliona dolara. Ciljana publika su stariji dječaci, fanovi stripova i porodice, najavljuje Feld Entertainment.

Marvelov glavni kreativni direktor Joe Quesada kaže da su se deseci kompanija javili Marvelu sa zahtjevima da rade neki live show, a partnerstvo Feld Entertainment je bilo jedino koje im je odgovaralo.

Show je sada u ranoj fazi razvoja, a iz Marvela kažu da usko sarađuju kako bi osigurali da likovi budu prikazani u skladu sa očekivanjima fanova. Queasada kaže da je rediteljica showa, Shanda Sawyer, Emmyjem nagrađena koreografkinja veteranka, duboko uronila u Marvelovu mitologiju.

Oživljavanje superheroja u ovakvim showovima može biti zastrašujuće, pa čak i opasno. O tome najbolje svjedoče teškoće prilikom realizacije broadwayskog mjuzikla "Spider-Man: Turn Off the Dark." Nekoliko izvođača završilo je sa kontuzijama i lomovima u najskupljem showu u historiji Broadwayja, a 75 miliona dolara utrošeno je na show koji se kasnije pokazao jednim od najisplativijih za Broadway.

Marvel u svom univerzumu posjeduje hiljade likova, od onih planetarno poznatih do onih poznatih samo zagriženim fanovima. Iz Felda kažu da će pokušati prikazati što širi spektar likova, poznatih i onima koji ne čitaju stripove, a bit će i iznenađenja za fanove.