Teška borba
22

Mariah Carey otkrila da ima bipolarni poremećaj

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pjevačica Mariah Carey je otkrila da ima bipolarni poremećaj. Dijagnozu je saznala 2001. godine, nakon čega je potražila pomoć, a taj period svog života opisuje kao najteže godine.

"Donedavno sam živjela u poricanju i izolaciji te stalnom strahu da će se to saznati. Teško je nositi se s tim i ja to jednostavno više nisam mogla činiti. Tražila sam i dobila liječenje, okružujem se pozitivnim ljudima i počela sam ponovo raditi ono što najviše volim – pisati pjesme i stvarati muziku", rekla je Carey za People.

Dodala je da nastavlja s terapijom i da pije lijekove za bipolarni poremećaj koji uzrokuje periode depresije i hipomanije.

"Izgleda da je lijek koji koristim jako dobar. Ne osjećam se previše umorno i tromo. Pronalaženje ravnoteže je najvažnije. Dugo sam mislila da imam ozbiljan poremećaj sna, ali to nije bila normalna nesanica. Radila sam, radila i radila. Bila sam razdražljiva i u konstantnom strahu da ću iznevjeriti ljude. Tokom depresivnih epizoda nisam imala energije, osjećala sam se usamljeno i tužno, čak i krivom jer nisam radila ono što sam trebala za moju karijeru", rekla je pjevačica.