Showbiz
57

Luksuzno vjenčanje kćerke ruskog mogula i Gaddafijevog sljedbenika na obali Francuske

Klix.ba
Kćerka ruskog mogula koji se bavi luksuznim nekretninama Anastasia Fuks (21) udala se za potomka "desne ruke" svrgnutog libijskog predsjednika Muammara Gaddafija Massouda Abdelhafida.

Luksuzno vjenčanje održano je na obali Francuske u Saint-Jean-Cap-Ferratu. Mladenka koja studira u Londonu je kćerka Pavela Fuksa, značajnog magnata u Putinovom režimu u Moskvi. Nosila je vjenčanicu koju je dizajnirao Zuhair Murad vrijednu 5.000 dolara, dok cijena impresivnog dijamantnog prstena nije objavljena.

Mladoženju je odgojio ministar unutrašnjih poslova i Gaddafijev lojalni sluga koji je smatran "desnom rukom" i "hodajućom enciklopedijom". Nakon što je Gaddafi svrgnut, otac mu je pobjegao u Kairo gdje je umro prošle godine. Vila u kojoj je održano vjenčanje je bila ukrašena stotinama buketa cvijeća, a gostima je služena hrana iz evropske kuhinje. U pozivnicama se navodi kako su njih dvoje dugo u vezi.

Čin stupanja u brak začinjen je izvanrednim vatrometom. Torta je bila visoka tri metra. Među gostima su bile ruske slavne ličnosti.

Mladenkin otac Pavel Fuks je rođen u Kharkivu 1971. godine i studirao je ekonomiju da bi se potom preselio u Moskvu i završio međunarodnu ekonomiju. Nalazi se na listi 150 ruskih biznismena Finans magazina jer je sam pokrenuo biznis i postao vrlo uspješan. Jedan je od najvećih biznismena u Moskvi i bivši bokser. Počeo je kao prodavač cigareta, a danas je najuspješniji trgovac nekretninama. Njegova supruga Tatiana je vlasnica brenda nakita TAJ.