Zbunili kupce
0

VIDEO / Louis Vuitton tužio Warner Bross zbog lažne tašne u "Mamurluku II"

Sarajevo-x.com
Renomirana modna kuća Louis Vuitton je tužila studio Warner Bross zbog toga što je u nastavku filmskog hita "Mamurluk" prikazala lažnu torbu pod nazivom "Lewis Vuitton" i tako izazvala zbunjenost kupaca, piše The Guardian.

Problemi za Warner Bross, kada je u pitanju film "Mamurluk", ne prestaju. Nakon što su postigli dogovor s tattoo majstorom, koji je tvrdio da su za film producenti ukrali njegovu ideju i nakon što je jedan kaskader tvrdio da je na snimanju pretrpio potres mozga, sada će se na sudu morati braniti da nisu koristili krivotvorenu torbu koju je napravila kinesko-američka kompanija Diophy.

"Problem je u slobodi autora da u filmu koriste stvari iz stvarnog života, uključujući i poznate brendove pa čak i krivotvorene proizvode, a sve u svrhu stvaranja umjetničkog djela", naveo je pravni tim Warner Brossa koji će tražiti odbacivanje tužbe, jer "vlasništvo nad nekim brandom donosi sa sobom mnogo mogućnosti, ali ne i pravo na izmjenu ili zabranu kreativnog izražavanja".

Louis Vuitton traži nadoknadu zbog upotrebe lažne torbe u filmu koji je zaradio 367 miliona funti i smtra se jednom od najuspješnijih komedija svih vremena.