Sviđaju li vam se?
90

Louis Vuitton u prodaju pustio čizme koje oponašaju žensku nogu, cijena im je 2.470 dolara

L. R.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Modni brend Louis Vuitton nedavno je u prodaju pustio čizme koje oponašaju žensku nogu.

Cilj ovog modnog izdanja je stvaranje optičke iluzije, a osmišljene su tako da oponašaju žensku nogu na način da izgledaju kao crne cipele s potpeticama i bijelim čarapama iznad zglobova.

Čizme je moguće kupiti u kratkim i dugim varijantama, ali kada je riječ o materijalu koji oponaša ljudsku kožu, dolazi u dvije boje. Trenutna cijena ovih čizama na zvaničnoj web stranici Louisa Vuittona je 2.470 američkih dolara (oko 4.440 KM).

TikTokerica Isabelle Allain, koju prati više od 1,4 miliona ljudi, podijelila je svoje oduševljenje ovim čizmama rekavši kako ih je željela od onog trenutka kada ih je vidjela na modnoj pisti.

@izzipoopi

Ultimate pollypocket/trompe-loeil boots

♬ original sound - IZZI

No, njeni pratitelji uglavnom nisu oduševljeni čizmama i većina ih smatra kako su preskupe.

Podsjećamo, čizme iz nove kolekcije Louis Vuitton samo su neke od neobičnih izdanja visoke mode u posljednjih nekoliko godina. Naime, brendovi Balenciaga i MSCHF također su svojom obućom privukli pažnju na tržištu. Tako je Balenciaga prodavala baletanke namijenjene muškarcima po cijeni od 750 eura, dok je MSCHF na tržište izbacio crvene klaunovske čizme po cijeni oko 315 eura.