Nova zvijezda
23

Bellingham postaje zaštitno lice Louis Vuittona, potpisat će višemilionski ugovor

N. K.
Jude Bellingham (Foto: Instagram)
Jude Bellingham (Foto: Instagram)
Louis Vuitton želi angažovati Judea Bellinghama i ponudit mu ugovor vrijedan više miliona eura, što je najnoviji znak da je engleski veznjak stigao u rang sportskih megazvijezda, ekskluzivno otkriva Daily Mail.
Luksuzna francuska modna kuća radi samo sa sportskim ikonama pa su tako vodili reklamnu kampanju s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom prije prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, a prije toga kampanje s Peleom, Diegom Maradonom i Zinedineom Zidaneom uoči Mundijala 2010. godine. Sada ciljaju na 20-godišnjaka iz Stourbridgea.

Bellingham ima veliki interes za modu te je nosio prošlog mjeseca Louis Vuitton odijelo s lepršavim hlačama na dodjeli Zlatne lopte u Parizu.

Bivši as Borussije Dortmund također je ljetos u francuskoj prijestolnici prisustvovao modnoj reviji ove kuće za kolekciju proljeće-ljeto 2024. zajedno s mlađim bratom Jobeom i to nakon učestvovanja u prvoj seriji utakmica Engleske u kvalifikacijama za Euro 2024. protiv Malte i Makedonije.

Zvijezda Reala od ranije ima potpisan ugovor s Adidasom te je prošle godine učestvovao u fotografisanju za Gucci u sklopu njihove saradnje s njemačkom kompanijom sportske odjeće.

Gucci bi također želio ponovo sarađivati s Bellinghamom, ali je već potpisao višemilionski ugovor s njegovim reprezentativnim saigračem Jackom Grealishom.

Ogromni ugovor igrača iz Manchester Cityja s italijanskom kućom potpisan je prošle godine te sa tako pridružio reprezentativnom kolegi Marcusu Rashfordu u širenju njihove marke na luksuznu modu. Inače, Rashford je i ambasador Burberryja nakon potpisivanja filantropskog partnerstva s engleskim brendom.