Showbiz
0

Lijeni David Cameron na naslovnicama britanskih novina

Klix.ba
Britanski premijer David Cameron našao se na naslovnicama britanskih medija i u središtu prenapuhanog skandala ni kriv ni dužan.

Njegova svastika, Emily Sheffield, je glavni krivac za sve. Držeći čašu šampanjca, dok se pripremala za svadbu, mladenka Alice Sheffield se fotografisala, ali nije očekivala da će ta fotografija imati toliko odjeka u javnosti, odnosno da će ju njena sestra Emily objaviti na internetu.

Dakle, žena na fotografiji, Alice Sheffield, je polusestra premijerove supruge Samanthe, a Emily, koja je objavila fotografiju na Instagramu, joj je rođena sestra.

Kako je u kući bilo veselje, a svadbena zvona su već počela odzvanjati, očito niko nije razmišljao o posljedicama. Tako je Emily fotografisala mladenku i objavila fotografiju na Instagramu, ne shvativši odmah da je u pozadini njen zet, premijer Cameron, koji se izležava, bosih nogu i sa crvenom kutijom pored njega, u kojoj drži povjerljive dokumente, prenose britanski mediji.

Fotografija je snimljena neposredno nakon njegovog povratka sa Samita G20. Kutija sa dokumentima je ista ona koju je ranije bio zagubio. Međutim, Britanci koji premijera Camerona često kritiziraju zbog njegovih odlazaka na odmor kad u zemlji "gori", iskoristili su i ovu priliku da njegovo ljenčarenje ilustriraju i fotografijom.

Inače, Emily Sheffield, koja je objavila fotografiju na Instagramu, je zamjenica glavne urednice britanskog izdanja magazina Vogue.