Rijetko izlazi iz kuće
25

Legendarna Mira Banjac se povukla iz javnosti nakon nesreće: Teže se krećem, imam bolesnog sina

I. S.
Foto: Ringier/Zoran Ilić
Foto: Ringier/Zoran Ilić
Legendarna srbijanska glumica Mira Banjac je govorila o saobraćajnoj nesreći koju je doživjela 2021. godine te otkrila u kakvom je zdravstvenom stanju u 94. godini.

Ona i njen sin Brano Jovanović su 2021. godine učestvovali u saobraćajnoj nesreći kod Tjentišta.

"Što se tiče javnosti, povučena sam skoro tri godine poslije te nesreće. Ne izlazim često iz kuće, ponekad do pijace, ali s nekim. Teško mi je bilo, ostala sam invalid. Nikada nismo imali sudar prije toga. Krećem se, ali malo teže. Kada je počelo cijelo tijelo da me jako boli, svjesna sam bila šta se dogodilo. U Foči smo bili na hitnom prijemu, pregledali su nas tamo od glave do pete i vratili smo se kući. Glava je zdrava, samo čuvam glavu", rekla je za Blic.rs.

Dodala je da sada mnogo čita. Prati izdavaštvo i nove generacije pisaca.

"Ne mogu da učestvujem na silnim promocijama, iako sam pozvana. Pokušavam da budem korisna sebi i svojoj okolini, živim normalan život. Imam bolesnog sina oko kojeg sam zauzeta, nemam toliko vremena za sebe. Skuham ručak, namirim nas oboje i to je to", kazala je.

Između ostalog je navela da sada ne može prihvatiti sve poslovne prilike koje joj se nude. S obzirom na to da ima 94 godine, ne može putovati kako bi igrala predstave i slično.

"Zahvalna sam životu, mnogo su mi pomogli drugi ljudi, glumci, reditelji, scenaristi... Bila sam i na filmu, televiziji i u pozorištu. Karijera je zatvorena, tu nema šta više da se kaže. Ne mogu ni da pamtim neke stvari ni da se vraćam u prošlost. Kapiram život koji me je sada zatekao. Ne pamtim više tekstove, ne čeznem...", rekla je.