Komplikacije u trudnoći
73

Lana Jurčević se javila iz bolnice: Činjenica je da stvari više nisu iste niti će biti

I. S.
Screenshot: Instagram/TikTok
Screenshot: Instagram/TikTok
Lana Jurčević se ponovo javila iz bolnice te odgovorila svima onima koji je kritikuju zato što na društvenim mrežama dijeli detalje svoje borbe s komplikacijama u trudnoći.

"Kad mi neko kaže: 'Zašto si objavila ove sve stvari, kad ne znaš ishod?' A kad ga znaš? Ko ti išta garantira u životu? Stalno radno mjesto do kraja života? Partnera do kraja života? Uspješnu trudnoću, zdravo dijete? Čiji život je predvidiv? Milion nepoznanica nam je svaki dan na putu... Ja imam negdje neki svoj osjećaj, na koji imam pravo i koji me vodi. I intuicija mi govori svoje, ali na kraju, bit će kako bude…", između ostalog je navela.

Objavila je fotografija poruka koje su joj stigle od žena koje su prošle kroz isto i zahvalila se svima koji joj pružaju podršku u ovim teškim trenucima.

"'Sjedila' sam danima po nekoliko sati u inboxu, svima koji su napisali svoje iskustvo ili priču, odgovorala sam im. To je najmanje što mogu sada napraviti. S obzirom na hrpu novog vremena koje sam dobila, možda ih više stavim na blog i počnem pisati neke stvari koje možda nisu za sve ovdje pa ni za instagram… Činjenica je da stvari više nisu iste niti će biti.. Ja nisam ista, moj život nije isti. Neke nove ceste i raskrižja se stvaraju, a neka zatvaraju", objavila je.

Dodala je da je tokom prvih nekoliko sedmica samo šutjela dok je pokušavala shvatiti šta se događa.

"Kako je vrijeme odmicalo, par puta kad sam ostala sama u sobi, morala sam pjevati da se 'očistim'... Postoje te neke pjesme koje baš jako volim i koje me rehabilitiraju. Nisam imala pojma da me neko čuje, ali kad sam dobila ovu prvu poruku, shvatim ispočetka koliko mi muzika znači. Nadam se da i vi mame imate nešto što volite i što vas smiruje ili ispunjava kad zagusti", napisala je.