6. maja
93

Kralj Charles u problemima: Omiljeni muzičari odbili da mu pjevaju na krunidbi

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Krunidba kralja Charlesa III zakazana je za 6. maj. međutim još uvijek nije poznato ko će nastupiti u muzičkom dijelu programa.

Naime, iako su već poslane prve pozivnice za muzičare koje bi kralju u čast trebali nastupiti dan nakon službene krunidbe, i to u dvorcu Windsor, stigle su i prve odbijenice.

Kako otkriva britanski Sunday Mail, na spisku muzičara koji su bili želja samog kralja Charlesa III, našla su se mnoga poznata imena, a među njima su i Adele i Ed Sheeran koji su pozive već odbili.

"Kralj je predložio koga bi želio da pjeva za njega i na toj su listi i Adele i Ed. Bila mu je velika želja da budu na koncertu. U organizaciji postoji tim koji je zadužen za stupanje u kontakte sa zvijezdama, pa su tako poslali upit i njima, no odgovor je bio da su zauzeti, što je veliko razočaranje za sve. Oni su titani showbiz industrije, i uz to i Britanci poznati u cijelom svijetu. Ovo je veliki propust i šteta", rekao je izvor blizak organizatorima krunidbe.

Ed Sheeran ima koncert 6. maja u Teksasu, zbog čega je opravdano spriječen doći u Windsor, no Adele službeno nema ništa tih dana zakazano, budući da njezini koncerti u Las Vegasu završavaju 25. marta.

Zasad su nastupe potvrdili Lionel Richie, kao i Spice Girls, no hoće li s njima nastupiti i Victoria Beckham nije poznato.