Showbiz
117

Ko se sjeća kultne serije? Pogledajte kako danas izgleda Donna iz Beverly Hillsa

Klix.ba
Glumica Tori Spelling koju pamtimo po ulozi Donne Martin u kultnoj američkoj tinejdžerskoj seriji Beverly Hills na svom je Instagramu objavila fotografiju sa svojom Donna lutkicom.

Ova 42-godišnja glumica kćerka je Aarona Spellinga, jednog od autora serije koja je svojevremeno uživala ogromnu popularnost.

Beverly Hills 90210 je tinejdžerska serija koja se prikazivala na FOX televiziji od 4. augusta 1990. do 17. maja 2000. godine. Serija prati grupu američkih tinejdžera koji žive bogatim, lagodnim životom u kalifornijskom gradiću Beverly Hillsu.

Seriju su kreirali jedan od najpoznatijih američkih producenata Aaron Spelling i scenarist Darren Star. Broj 90210 se odnosi na poštanski broj Beverly Hillsa, a serija je tokom emitovanja doživjela mnogo glumačkih promjena. Pored prikaza međuljudskih odnosa kroz burne i dramatične prijateljske i partnerske veze, serija je propitivala brojne teme kao što su alkohol, droga, seks, silovanje, AIDS, LGBT prava, porodično nasilje i dr.

Tori Spelling se nekoliko godina nakon završetka snimanja serije posvetila porodičnom životu, a danas je udata za Deana McDermotta s kojim ima četvero djece.