Iz filma "Dusk Till Dawn"
10

Kim Kardashian kopirala kultni ples Salme Hayek s pitonom, glumica poručila da joj je vratila PTSP

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Salma Hayek reagovala je na masku Kim Kardashian kojom je oponašala njen lik iz kultnog filma "Dusk Till Dawn" i to scenu u kojoj pleše s pitonom poručivši da joj je "vratila PTSP".
Kad se činilo da su sve svjetske zvijezde predstavile svoje kostime za Noć vještica 2023. godine, Kim Kardashian ostavila je jedno izdanje za kraj. Osnivačica SKIMSa je iznenadila svoje pratioce na Instagramu posljednjim kostimom i to nakon što je praznik prošao.

Kim se transformirala u lik Salme Hayek, Santanico Pandemonium, iz filma "From Dusk Till Dawn". U filmu, Hayek pleše s dugim, žutim albino burmanskim pitonom oko vrata, ispred Georgea Clooneyja i Quentina Tarantina. Scena se smatra jednom od najzavodljivijih i kultnih u Hollywoodu.

Kardashian je dala sve od sebe da iskopira scenu, čak je nabavila i pitona koji je sličan onom iz filma. Pokušala je ponoviti Hayekine plesne te je označila glumicu na videu.

Ubrzo nakon što je Kardashian objavila video, Hayek je podijelila video na svom Instagram storyju komentarišući ovaj "performans".

"Bravo", napisala je glumica, "Tako sam počašćena. Vratili ste neke divlje uspomene! I malo PTSP-a".

Salma je u prošlosti objasnila da se užasavala snimiti scenu s pitonom. Glumica ima pravu fobiju od zmija, ali je ipak odlučila da preuzme ulogu. Tarantino joj je rekao da je i Madonna razmatrana za tu ulogu i ona nije imala problema sa tim.

Svojevremeno je u intervju ispričala: "Morala sam da savladam svoj najveći strah. Morala sam ući u trans da bih zaplesala. I nije bilo koreografije. Bilo je improvizovano. Zato što ne možete da koreografirate zmiju – ne znamo šta će ona da uradi!".

Kim je prethodno bila na udaru kritika kako zbog dekoracija u svom domu tako i zbog maskiranja svog sina. Naime njen sin Saint pozirao je kao zombi verzija Neymara, a bili su prekriveni lažnom krvlju te mnogi smatraju da to nije prigodno u ovom trenutku, dok Izrael bombarduje civile u Palestini.