Suđenje se nastavlja
78

Kevin Costner tvrdi da nije imao afere tokom braka, supruga ne odustaje od veće alimentacije

L. R.
Kevin Costner i Christine Baumgartner (Foto: EPA)
Kevin Costner i Christine Baumgartner (Foto: EPA)
Holivudski glumac Kevin Costner nedavno je na sudu rekao kako nikada nije imao aferu, uprkos optužbama njegove bivše supruge Christine Baumgartner.
Naime, otkako je Baumgartner u maju podnijela zahtjev za razvod nakon 18 godina braka, Costner ima mnogo problema oko raspodjele novca i imovine sa svojom bivšom suprugom

Na sudu je Costner podijelio informaciju da je Baumgartnerov pravni tim tražio sve izjave, potvrde, fakture, poništene čekove i dokumente koji se odnose na troškove koje je platio glumac, a koji se tiču njegove izvanbračne veze.

Međutim, Costnerovi advokati tvrdili su u svom odgovoru da je zahtjev bio "samo u svrhu uznemiravanja" i da nije relevantan za predmet.

"Ispitanik nema odgovarajuće dokumente za 'izvanbračne ljubavne veze' u koje se upustio jer nije imao afere", naveo je njegov pravni tim u dokumentu.

Također, suđenje se nastavlja zbog toga što Baumgartner traži veću alimentaciju za djecu. Ona želi da Costner mjesečno plaća iznos od 175.000 dolara za njihovo troje djece, iako je sud ranije donio odluku od 130.000 dolara mjesečno.

Christini Baumgartner je također naređeno da se iseli iz doma do 31. jula jer je Costner nekretninu kupio prije njihovog vjenčanja, a predbračnim ugovorom navodno je bilo određeno da se ona neće samo iseliti iz kuće u roku od 30 dana, nego da neće imati pristup njegovim nekretninama. Baumgartner trenutno živi u stanu za odmor prije nego što će se preseliti u mjesečni najam u Montecitu.