Showbiz
0

Keith Richards posadio drvo u pepeo kremiranog oca

Sarajevo-x.com
Nakon što je izjavio da je šmrkao pepeo kremiranog oca, Keith Richards je u srijedu negirao svoju i zjavu i rekao da je sve to bila samo šala.

Šezdesettrogodišnji roker je u utorak izazvao veliku medijsku pažnju kada je britanski magazin New Musical Express citirao izjavu koju je Richards dao za magazin:

"Najčudnija stvar koju sam ikada pokušao šmrkati? Moj otac. Ja sam šmrkao svog oca. On je kremiran i ja nisam mogao odoliti da ga ne zamiješam s malo 'bijeloga'. Moj tata ne bi mario", rekao je. "Prošlo je prilično dobro, i još sam živ".

Richards je sada na oficijelnoj stranici grupe, rollingstones.com napisao da je "cijela priča otišla u pogrešnom smjeru". U izjavi se dalje navodi: "Prava istina je da sam ustvari posadio drvo hrasta. Skinuo sam poklopac sa kutije gdje stoji pepeo mog oca i sada iz njega raste hrastovo drvo. On bi bio oduševljen da zna. Samo sam pokušavao reći koliko smo Bert i ja bili bliski. Tako bliski!!! Osim toga, u ovome trenutku svog života ne bih uzimao kokain osim ako ne želim izvršiti samoubistvo", izjavio je Keith.

Bert Richards umro je 2002. godine u 84. godini života. Ratni veteran i njegov sin Keith decenijama nisu bili u dobrim odnosima. Osamdesetih godina prošlog vijeka ponovo su se zbližili i Bert je došao da živi u Connecticut gdje je i Keith nastanjen. Od tada su svakog petka zajedno igrali domine.