Ima 19 godina
57

Kćerka osvajača Zlatne lopte ulazi u kontroverzni reality kako bi pronašla srodnu dušu

I. B.
Gemma je najstarije dijete legendarnog nogometaša (Foto: Instagram)
Gemma je najstarije dijete legendarnog nogometaša (Foto: Instagram)
Gemma Owen, 19-godišnja kćerka legendarnog engleskog nogometaša i zvijezde Liverpoola Michaela Owena, biti će dio kontroverzne reality emisije u kojoj učesnici tragaju za "ljubavi svog života".

Nedugo nakon što je izjavila kako to ne bi učinila te da njen otac "ne bi baš bio sretan da učestvuje u emisiji 'Love Island'", Gemma je sada otkrila da će se ipak naći pred malim ekranima.

Inače, riječ je o emisiji gdje grupa muškaraca i žena sudjeluje u nizu zadataka sa partnerima koje svakih nekoliko dana mijenjaju, sve dok ne pronađu onoga ko je njihova "srodna duša". Takmičari dolaze uglavnom u potrazi za ljubavi, ali i kako bi se zabavili i stekli prijateljstva te je stoga emisija puna obrata, ali i kontroverznih izazova po kojima je poznata.

"Svakog ljeta gledam 'Love Island', ali to nije nešto o čemu bih razmišljala jer trenutno ne tražim ljubav. Nisam sigurna da bih mogla poljubiti 10 mladića zaredom, a ni moj otac ne bi bio sretan kada bih se tamo prijavila. Mislim da bih morala čekati da se iselim", rekla je Gemma ranije.

Sada se, izgleda predomislila.

"Otvorena sam za pronalazak ljubavi. Želim imati stvarno zabavno ljeto", priznala je, pa objasnila: "Viđala sam se s nekim, no to nije išlo i pomislila sam 'Zašto ne?'".

Gemma koja je vlasnica vlastite linije kupaćih kostima, ali i strastvena jahačica, izjavila je kako će joj njezin natjecateljski duh pomoći da dobije ono što želi ovoga ljeta.

“Proputovala sam cijelu Europu sudjelujući na velikim takmičenjima. Rekla bih da sam vrlo konkurentna, a kada su veze u pitanju uvijek ću ići za onim što želim", rekla je ona.

Sebe je opisala kao "zabavnu, koketnu i vatrenu" te osobu koja je dobra u dijeljenju savjeta i slušanju drugih. Ipak, priznala je da neće stati između dvoje koje se vole.

"Neću 'zabrljati' nešto nekome ko je u dobroj vezi ili stati na put paru koji ima iskrenu vezu. Nikada ne bih učinila drugima ono što mi ne bi bilo drago da se desi meni", rekla je ona.

Emisija je iz sezone u sezonu izazivala i veliki broj negativnih komentara i pritužbi zbog sukoba, emocionalno izazovnih situacija i zahtjevanja da osobe otkrivaju privatne aspekte svog života tako izazivajući veliku medijsku pažnju.

Prvi "otočani" bit će predstavljeni ove sedmice, a u toku su završni radovi njihove vile za sezonu koja počinje 6. juna.

Gemma je, podsjećamo, najstarije dijete Michaela Owena i njegove supruge Louise Bonsall. Par je već 17 godina u braku, a zajedno imaju i sina Jamesa te kćerke Emily May i Jessicu.