Na snimanju The Rum Diaryja
0

Johnny Depp: Zakleo sam se da neću piti, a nisam mogao prestati

Sarajevo-x.com
Kada je Johnny Depp krenuo putem slave 80-ih godina prošlog stoljeća njegov problem sa opijanjem je postao toliko ozbiljan da je dan počinjao sa bocom nekog alkoholnog pića.

Od tada se, kaže, doveo u red i sad si samo povremeno dozvoli čašu vina, piše tabloid The Sun. No, na snimanju filma The Rum Diary, u kome glumi novinara ogrezlog u rumu, Johnny nije želio doći u iskušenje pa se u potpunosti odrekao pića, a pridružio mu se i reditelj filma, 65-godišnji Bruce Robinson.

No, nije sve teklo tako glatko.

"Bruce i ja smo se dogovorili da ne pijemo prvih par mjeseci snimanja. Željeli smo vidjeti koliko možemo izdržati. Osim toga, bolje bismo bili fokusirani na posao. No, izdržali smo do trenutka kada smo u 4 ujutro i na minus 100 stepeni Celzijusa vidjeli jednu prodavnicu pića i ja sam rekao 'Bruce, ja moram'", priča Depp.

Nestrpljivi glumac i reditelj utrčali su u prodavnicu i popili po tri piva i to je bio kraj njihovog trijeznog razdoblja. Johnny, koji je nekada bio vlasnik ozloglašenog kluba The Viper Room u Hollywoodu priznaje da kad počne ne zna stati.

Johnnyju je izgleda snimanje The Rum Diaryja bilo prepuno iskušenja pa se tako "navukao" i na cigarete s okusom kafe, a prestao je pušiti još 2006. godine.

"Ja sam jednostavan muškarac. Dajte mi dobru knjigu, bocu dobrog vina i sunčan dan sa laganim povjetarcem i sretan sam", kaže Depp.