Reditelj nakon 25 godina
29

Johnny Depp režira film u Budimpešti, jedna od glavnih uloga pripala Al Pacinu

L. R.
Johnny Depp (Foto: EPA)
Johnny Depp (Foto: EPA)
Johnny Depp nedavno je započeo snimanje svog novog filma u Budimpešti u Mađarskoj, a jednu od glavnih uloga imat će i Al Pacino.

Film "Modi" je drugi dugometražni film kojeg Johnny Depp snima, a osim Al Pacina, glumit će italijanski glumci Luisa Ranieri i Riccardo Scamarcio.

Radnja filma prati italijanskog umjetnika Amedeu Modiglianiju (Riccardo Scamarcio), zločestog dečka, slikara i kipara koji je uglavnom radio u Francuskoj i postao poznat po revolucionarnom modernom stilu svojih portreta i aktova.

Luisa Ranieri glumi Rosalie, vlasnicu italijanskog kafića u Parizu koju je naslikao Modigliani. Prema predanju o razuzdanom italijanskom umjetniku koji je umro u 35. godini, Rosalie mu je bila i majka, brinula se o Modiglianiju kad je bio pijan ili toliko bez novca da si nije mogao priuštiti topli obrok.

Al Pacino glumi međunarodnog kolekcionara umjetnina Mauricea Gangnata. Glumačku postavu u filmu čine i Antonia Desplat, Stephen Graham, Bruno Gouery, Ryan McParland, Benjamin Lavernhe i Sally Phillips.

Očekuje se da će se snimanje filma “Modì” preseliti u Italiju nakon nekoliko sedmica u Budimpešti, koje trenutno "mijenja" lokacije u Parizu.

Ovaj film ujedno označava Deppov povratak u rediteljsku stolicu 25 godina nakon filma "The Brave", u kojem je ovaj glumac također glumio uz Marlona Branda.

Inače, jedna od njegovih posljednjih uloga je u filmu "Jeanne du Barry", gdje glumi kralja Louisa XV koji se zaljubljuje u prostituku. Film je ove premijerno prikazan na fIlmskom festivalu u Cannesu, a izazvao je mnogo pažnje budući da je ovo njegova prva uloga od suđenja s bivšom suprugom Amber Heard.