Mjesec i po dana kasnije
0

Jackson sahranjen na Hollywood Hillsu

Sarajevo-x.com
Američki pjevač Michael Jackson je konačno sahranjen i to bez prisustva medija. Kralj popa je vječno utočište našao na groblju Forest Lawn na Hollywood Hillsu, a sahranu nije pratila nikakva ceremonija.

Ali sad se članovi njegove familije boje da će vojska obožavatelja oskrnaviti grob, pa tačnu lokaciju mjesta na kojem leži Michaelovo tijelo nisu otkrili.

Rođaci čak razmišljaju i o tome, ukoliko bude prijetnji po sigurnost Jackovog tijela, da ga premjeste na sigurniju lokaciju.

"Niko osim porodice Michaela Jacksona i uprave Forest Lawna ne zna gdje je on tačno sahranjen", rekao je anonimni izvor za The Mirror.

I prije se nagađalo da će Jacko biti sahranjen u blizini mjesta na kojem je ukopana njegova baka Martha Bridges. Martha, koja je umrla 1990. u 83-oj godini, sahranjena je u hladu jednog drveta na istom groblju. Pokojni pjevač je ranije ove godine fotografisan kako obilazi njen grob, kada je rekao da su bili veoma bliski.

Ukoliko sigurnost groba dođe u pitanje, porodica će Michaelovo tijelo premjestiti na četiri moguće lokacije, a jedna od njih je i Neverland.

Michael Jackson je preminuo 25. juna u 50. godini života.