Frontman grupe White Stripes
0

Jack White razočaran zbog Coca-Coline reklame

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Frontman američkog rock benda White Stripes, Jack White, izjavio je da je razočaran što je njegova pjesma, otpjevana u duetu sa Aliciom Keys za potrebe novog filma o Jamesu Bondu, korištena kao muzička pozadina za Coca-Colinu TV reklamu, piše u ponedjeljak BBC.

Naime, instrumentalna verzija pjesme "Another Way To Die" iz novog filma o tajnom agentu 007 "Quantum of Solace" upotrijebljena je za novu TV reklamu za bezalkoholno piće Coke Zero, što se poznatom muzičaru nije nimalo svidjelo.

"Razočaran sam što se pjesma prvi put čuje u reklami. Pjesmu sam napisao za film, a ne za Coca-Colu. Svaka upotreba pjesme u bilo kakve druge svrhe odluka je drugih ljudi, a ne mene lično", navodi se u izjavi razočaranog tekstopisca Jacka Whitea.

Prošle sedmice, Jack je također komentarisao svoju saradnju sa mladom R&B pjevačicom Aliciom Keys, te je oduševljeno priznao kako je već nekoliko godina želio sarađivati sa Aliciom i da mu je ona "dala novi glas".

Film "Quantum of Solace" svoju svjetsku premijeru imat će 29. oktobra u Londonu, dva dana prije nego što počne njegovo prikazivanje u britanskim kinima. Dolazak u američka kina najavljen je za 14. novembar 2008. godine.

Vezani članci