Lady Starlight, go-go plesačica
0

"Ja sam 'stvorila' Gagu i ponosna sam na nju"

Sarajevo-x.com
Zbog svog ekstravagantnog i pomalo luckastog imidža popularna Lady Gaga se u potpunosti razlikuje od svih ostalih pjevačica, međutim njen stil je, zapravo, osmislio neko drugi – njena dugogodišnja prijateljica i mentorica, DJ-ica i go-go plesačica Lady Starlight.

Naime, prije no što će Lady Gaga doći do svjetske slave, njena prijateljica je za nju kreirala neobične kostime te je podsticala da na pozorinicu izađe oskudno, ali neobično obučena, ili pak sa nekom 'šašavom' frizurom.

"Nevjerovatno je saznanje da sam upravo ja nadahnula jednu od najvećih svjetskih zvijezda današnjice", kazala je Starlioght, pravog imena Colleen Martin, za britanski Daily Mirror.

"Ja sam bila ta koja joj je govorila da skine hlače, jer ih i sama rijetko nosim. Ona je zauzvrat uvijek govorila o meni hvaleći me svugdje i zbog toga sam joj veoma zahvalna", dodala je Lady Starlight.

Na samom početku karijere, tačnije za 20. rođendan Lady Gage, ove dvije djevojke su se i upoznale. Lady Starlight je u to vrijeme radila kao DJ u jednom klubu na Manhattanu, a Gaga je izlazila s jednim njenim prijateljem.

Njih dvije su se tada odlučile udružiti te su izvodile performans koji su nazvale "Lady Gaga and the Starlight Review". U toplesu i naprskane svjetlucavim lakom za kosu jednostavno su 'palile i žarile' publiku.

Starlight je tada počela učiti Gagu kako da napravi 'savršene', ekstravagantne i provokativne kostime.

"Često smo kostime spajale lijepkom, pa nam se dešavalo i da popucaju na pozornici. Oduvijek smo željele da naša odjeća što više svjetluca i da pokriva što manje", kazala je Starlight.

"Gaga je još tada radila na svom albumu i pjesme koje smo u to vrijeme izvodile danas su veoma popularne. Ja sam 11 godina starija od Gage i smatram se njenim mentorom", dodala je prijateljica slavne pjevačice, napominjući kako je ponosna na uspjeh američke pjevačice jer je i sama učestvovala u tome.