Nejasne okolnosti smrti
1

Izmijenjen smrtni list Natalie Wood

FENA
Smrtni list slavne glumice Natalie Wood izmijenjen je kako bi se odrazila neka od dugogodišnjih pitanja o njenoj smrti 1981. godine.

Wood se utopila za vrijeme putovanja na brodu sa svojim suprugom, TV zvijezdom Robertom Wagnerom, i glumcem Christopherom Walkenom. U to vrijeme je njena smrt bila proglašena nesrećom, podsjeća BBC.

Međutim, policija je ponovo otvorila istragu nakon što su pronađeni novi dokazi. U smrtnom listu sada stoji da je umrla usljed "utapanja i drugih neodređenih okolnosti".

U ovom izmijenjenom dokumentu također stoji da "nisu jasne" okolnosti pod kojim je ona završila u vodi. Smrtni list je izmijenjen početkom ovog mjeseca.

Šef policije William McSweeney rekao je da ovu odluku donio ured mrtvozornika. Dodao je da detektivi rade na slučaju, ali da to ne znači da će doći do nekog velikog otkrića.

Tijelo Natalie Wood je pronađeno kako pluta u blizini obale otoka Catalina u Kaliforniji. Nalazi obdukcije pokazali su da je Wood imala modrice na tijelu i rukama i posjekotine na licu.

Wood je bila nominirana za Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu Buntovnik bez razloga i za najbolju glumicu za Sjaj u travi i Ljubav s potpunim neznancem.