Showbiz
13

Italijanski političar šokirao javnost pozirajući bez majice

Klix.ba
Čelnik italijanske desničarske partije Sjeverna liga izazvao je brojne komentare nakon što se njegova fotografija pojavila na naslovnici jednog magazina.
Matteo Salvini, član Evropskog parlamenta, fotografisan je do struka dok leži na krevetu, a nosi samo zelenu kravatu. Na unutrašnjim stranicama magazina je opširan razgovor sa 41-godišnjim Salvinijem o njegovim političkim ambicijama i ličnom životu.

"Ne tražim vaše glasove zbog svoje fizičke moći. Znam da bih trebao ići u teretanu, ali sam voljan učiniti sve da predstavim svoje ideje. Pa dobro, skoro sve", poručio je nedavno za Corriere della Sera.

Fotografija je ubrzo postala viralna u Italiji, ali neki korisnici Twittera više su uznemireni nego impresionirani njegovim "pokazivanjem mesa".

"Nakon ovoga ću šest mjeseci imati noćne more", poručio je u svom tvitu Giorgio Mantoan. Nekoliko drugih komentara govorilo je o tome kako bi, da je na njegovom mjestu bila žena, ona sigurno dobila otkaz.

Salvini uz javnu osudu ima i još jedan problem. Za Rai TV je rekao da se sam sebi smije, ali da će fotografija sigurno razljutiti njegovu majku.