Jedna od četiri žrtve
34

Isplivali novi detalji sa suđenja Kevinu Spaceyu: Muškarac tvrdi da ga je glumac neprimjereno dirao

L. R.
Kevin Spacey (Foto: EPA)
Kevin Spacey (Foto: EPA)
Pojavili su se novi detalji sa suđenja Kevinu Spaceyu, a jedan muškarac tvrdi da je bio žrtva slavnog glumca.
Muškarac, čiji je identitet ostao skriven, jučer je na londonskom Kraljevskom sudu u Southwarku izjavio da ga je glumac Kevin Spacey dvaput poljubio u vrat i potom uhvatio za međunožje.

Žrtva je detaljno opisala incident na adresi na kojoj je Spacey boravio u Cotswoldsu. Incident se dogodio jedne večeri, kada je muškarac slučajno pustio glumčevog psa iz kuće. Tvrdi da mu je Spacey tada prišao i rekao da ostane smiren, ali su ubrzo uslijedili neprimjereni dodiri.

"Stavio sam ruku između nas i gurnuo ga uza zid. Rekao sam mu da mi je žao, ali da ne želim imati ništa s njim", objasnio je muškarac.

Tvrdi da se Spacey tada uspaničio i napustio prostoriju. Otkrio je i da se Spacey tu noć pridružio njegovom društvu u jednom pubu te da su već tada primijetili da je glumac opušten i dodiruje njegove prijatelje ispod stola.

Podijelio je i da ga je ovaj incident potresao da se dugo vremena osjećao loše, a prestao je gledati sve filmove u kojima glumi Spacey.

Podsjećamo, ovom slavnom glumcu krajem juna počelo je suđenje za optužbe o seksualnim prijestupima počinjenim protiv četvorice muškaraca koji su se navodno dogodili između 2001. i 2013. godine.