Hadžihafizbegović u Zadru
0

'Imam 300.000 prijatelja na Facebooku!'

Sarajevo-x.com
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list
Bosanskohercegovački glumac i sarajevski ministar kulture prošetao se Zadrom, gdje ga gostuje sa predstavom "Žaba" . No, iako iza sebe ima 33 snimljena filma te je dobitnik 19 glumačkih nagrada, građani su u njemu ipak vidjeli samo Antu, popularnoj lika iz smiješne reklame za mobilnog operatera Tomato, piše Jutarnji.hr

Na ulici su ga oduševljeno pozdravljali gotovo svi koji su ga sreli.

  • Tu sam reklamu snimio onako, kako da kažem, iz jaranske osnove, a ne zbog komercijale. Jedan dan upalio kola, otišao u Samobor, za pet sati snimio reklamu i nakon toga zemljotres. Sada imam 300 hiljada obožavatelja na Facebooku - kaže Hadžihafizbegović za Jutarnji list.

On se distancirao od popularnosti koju je stekao nakon što je snimio svoju prvu reklamu u životu poznatu kao 'Ante je, nije Darinka'.

  • To je groteska posla s kojim se bavim. Nije mi milo da govorim sam o sebi, ali cijeli sam svijet obišao sa svojim predstavama, a sada se najviše govori o reklami. Ne mislim da mi je Ante donio neku ekstremnu popularnost. To je više neki background naše poznate 'audicije', light motiv mog glumačkog života - pojašnjava poznati glumac.

U predstavi "Žaba" reditelja Elmira Jukića, glume i Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan i Moamer Kasumović. Govori o problemu tranzicijske ambijentalnosti, potrage za smislom kroz koju prolaze gradovi koji su bili u ratu. U Sarajevu je kroz što su prošli, kaže, sada dobro.

-Bili smo spržen grad sa četiri miliona spaljenih knjiga u vijećnici. Tamo sada vlada dobar duh koji se razmnožava kao gremlini. Ovdje u Zadru postoji jedna mentalna ambijentalnost kao u Sarajevu. Jedna vrsta kompatibilne energije. Damar neki..."-kazao je Hadžihafizbegović za Jutarnji.hr