Tvrdi da se bori za sebe
409

Hakimijeva supruga nakon što je podnijela zahtjev za razvod: Nisam vezana za materijalne stvari

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hiba Abouk, glumica i supruga nogometaša PSG-a Achrafa Hakimija, je u intervjuu za magazin Elle govorila o zahtjevu za razvod, koji je podnijela nakon što je on optužen za silovanje.
"Ima dana kada sam dobro i drugih kada moram znati da se nosim s udarcima i donositi odluke koje su komplikovane. To vas može izbaciti iz ravnoteže. Kada se rastavite, rekonstruišete svoj život. Napustila sam svoj dom s jednom rukom ispred, a drugom iza. Bez podrške porodice", rekla je.

Dodala je da je to morala uraditi zato što joj okruženje nije dozvoljavalo da bude slobodna.

"Bio je u pitanju moj život ili njihov i odlučila sam se boriti za sebe. Nisam vezana za materijalne stvari", ispričala je.

Podsjećamo, neimenovana žena je Hakimija optužila da ju je silovao u svom domu u blizini Pariza. Hiba je nakon te vijesti navela da su još i prije ovog skandala odlučili da se rastanu, ali da nije očekivala da će se morati "nositi s ovakvom sramotom".

Nogometaš je prepisao imovinu svojoj majci Saidi Mouth. Mišljenja o ovoj Hakimijevoj odluci su podijeljena. Neki korisnici društvenih mreža su mu iskazali podršku zato što smatraju da Hiba nije zaslužila ništa, dok su mu drugi poručili da je sramota ovako nešto uraditi ženi koja mu je rodila dvoje djece.

"Ukoliko moj sin to ne uradi, neće se riješiti žene", rekla je Saida kratko za morokanske medije i tako dala do znanja da nema dobro mišljenje o Hibi.