Objavio zajedničku sliku
98

Hadžihafizbegović se oprostio od Vlastimira Mijovića: Bila je privilegija družiti se s njim

D. J.
Foto: Klix
Foto: Klix
Glumac Emir Hadžihafizbegović odao je počast preminulom doajenu bh. novinarstva Vlastimiru Mijoviću koji je preminuo prije dva dana u 65. godini nakon nekoliko mjeseci borbe s teškom bolesti.

Emir je objavio fotografiju na kojoj pozira u društvu prijatelja, a među njima je i Vlasta.

"Otišao je Vlasta. Sjajan čovjek i vrhunski novinar. Pokoj njegovoj plemenitoj i dobroj duši. Bila je privilegija družiti se s njim. Izrazi saučešća porodici Mijović", napisao je glumac.

Brojni pratitelji su u komentarima su također pisali izraze saučešća.

"Rijetki su ljudi čija smrt me toliko pogodila. Primjer kako vrijedi časno živjeti", "Velikan novinarstva, i kao čovjek", "Šta reći o ljudskoj gromadi kada njegova djela sve o njemu govore", neki su od komentara.

Podsjećamo, Mijoviću je u oktobru prošle godine dijagnosticiran rak pluća sa metastazama kada je o svemu obavijestio javnost.

"Dragi moji, došlo je do grla. Zbog bolesti sam već pet godina smanjio životni i ugasio profesionalni tempo. Ali, vrag goni po svome. Loša je situacija, ali nisam ni ja slabić. Imam rak na plućima, dijagnosticiran prije osam dana. Od ponedjeljka ću ići na zračenje mozga i bronhoskopiju, pa slijedi čeprkanje po tumoru na plućima. Imam tri metastaze na mozgu", napisao je tada Mijović.

Prije nekoliko dana pokrenuta je humanitarna akcija jer se Mijović nalazio na liječenju u Istanbulu, a zbog teškog zdravstvenog stanja bio mu je potreban specijalni sanitetski avion za povratak u Sarajevo. Nažalost, ovaj put nije uspio.