U nastavku dokumentarca
0

Glumica koja je optužila Marilyna Mansona za silovanje otkrila da se pokušala ubiti

N. O.
Marilyn Manson i Evan Rachel Wood (Foto: Twitter)
Marilyn Manson i Evan Rachel Wood (Foto: Twitter)
U nastavku HBO-ovog dokumentarca "Phoenix Rising" Evan Rachel Wood govori više o navodnom zlostavljanju kroz koje je prošla dok je bila u vezi sa Marilynom Mansonom te je otkrila i kako se nakon prekida pokušala ubiti.
U drugoj polovini dvodijelnog dokumentarca, koji će se prikazivati od 15. marta, Wood otkriva da je dok je snimala HBO-ovu mini seriju "Mildred Pierce" iz 2011. godine, bila trudna s Mansonovim djetetom i na kraju je pobacila.

"Bila sam tako uplašena i tužna", kaže Wood u dokumentarcu dodavši da očigledno vjeruje u pravo žene na izbor, ali to ne znači da nije bilo poražavajuće.

"Onog trenutka kada je bilo gotovo, on je tražio da mu spremim večeru", nastavlja glumica.

"I sjećam se da sam rekla: 'Trebalo bi da se odmaram - moje tijelo je prošlo kroz ovu traumu, tu su posljedice.' I nije ga bilo briga", ispričala je Wood u dokumentarcu.

Wood i Manson su svoju vezu objavili 2007. godine kada je ona imala 19, a on 38 godina. Bili su nakratko zaručeni prije nego što je njihova veza prekinuta 2010. godine.

Glumica je također u dokumentarcu otkrila da se pokušala ubiti nakon što se rastala od Mansona

Wood u filmu "Phoenix Rising" kaže da je nakon abortusa imala misli koje su je navodile na samoubistvo.

Priznala je i da se nakon pokušaja samoubistva prijavila u ustanovu za mentalno zdravlje. Iako glumica serije "Westworld" u dokumentarcu nije precizirala kada je pokušala da izvrši samoubistvo, rekla je da je to bilo nakon što su ona i Manson raskinuli 2010. godine.

"Izašla sam iz autobusa i pogodilo me je čim sam kročila, samo sam rekla: 'Umrijet ću večeras. Ne mogu dalje'", kazala je.

"Ušla sam u kupatilo i uzela čašu, razbila sam je o pod i počela da grebem po zglobovima što sam jače mogla", nastavlja Wood te je kazala da je na kraju ipak pozvala mamu i rekla da mora u bolnicu.

Kao odgovor na Woodine navode da joj je Manson, čije je pravo ime Brian Warner, rekao da mu napravi večeru nakon njenog abortusa, njegov advokat Howard King poručio je da joj se ne može vjerovati.