Rusi negiraju
0

"Gerard Depardieu se šalio da je dobio ruski pasoš"

SRNA
Gerard Depardieu
Gerard Depardieu
Francuski glumac Gerard Depardieu se u svakom slučaju šalio kada je izjavio da je dobio ruski pasoš, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Ne mogu da komentarišem. Nikada nisam čuo za to. U svakom slučaju Depardieu se šalio", rekao je Peskov za agenciju France press.

Francuski dnevnik "Le Monde" objavio je da je glumac rekao da mu je Vladimir Putin već poslao pasoš.

Depardieu, koji se, prema pisanju medija, preselio u Belgiju kako bi izbjegao plaćanje poreza u Francuskoj, rekao je da ima tri opcije nakon što se odrekao francuskog državljanstva. Osim Crne Gore, pominju se Rusija i Belgija.

Odlazak francuskog glumca iz rodne zemlje povezan je sa namjerom predsjednika Francoisa Hollandea da uvede porez od 75 posto na prihode veće od milion eura.

U nedjelju 16. decembra, Depardieu je uputio otvoreno pismo francuskom premijeru Jean-Marcu Ayraultu u kome navodi da odustaje od državljanstva Francuske jer nije zadovoljan poreskom politikom u toj zemlji.

Gerard Depardieu je u Rusiji poznat kao glumac i redovno se pojavljuje u brojnim reklamama. U novembru je snimio reklame za banku Sovjetski, poznatu marku kečapa i za prodavnicu Jelisevski.