Wonder Woman
46

Gal Gadot majka dvoje djece, Miss Izraela, košarkašica, majstorica borilačkih vještina...

Klix.ba
Gal Gadot (Foto: EPA)
Gal Gadot (Foto: EPA)
Izraelka Gal Gadot, koja tumači lik superjunakinje u filmu "Wonder Woman", više puta je pokazala kako je superžena i u privatnom životu. Naime, 32-godišnja majka dvoje djece je bila miss Izraela, studirala pravo, radila u vojsci kao instruktorica borilačkih vještina, a film je snimala u petom mjesecu trudnoće.

"Neprospavana noć, grčevi u stomaku tromjesečne bebe i rano buđenje moje petogodišnjakinje. Izašla sam u dvorište da popijem kafu kako bih se razbudila i uzela malo svježeg zraka. Sad gledam crtani "The cat in the hat" s mojom kćerkom. Uvijek me oduševi kako su najjednostavnije stvari one koje nas čine najsretnijima. Uslikala me moja druga nenaspavana polovina", napisala je Gadot na fotografiji koju je jučer objavila na Instagramu.

Gadot pored tromjesečne Maye s Yaronom Versanom, 32-godišnjim trgovcem nekretnina, ima i petogodišnju kćerku Almu. S porodicom živi u Tel Avivu.

Hiperaktivna glumica je zaista svestrana. U srednjoj školi je igrala košarku i trenirala borilačke vještine. Mislila je kako će studirati biologiju, čemu su se nadali i njeni roditelji, ali ona se umjesto toga sa 18 godina prijavia za Miss Izraela. Nakon pobjede, počela je pozirati za Miss Sixty, Huawei, Gucci, Cosmopolitan...

Poslije priče o modi, Gadot je otišla u vojsku gdje je vojnike podučavala borilačkim vještinama. Trenirala je mačevanje, kung-fu, kickboxing, capoeiru i jiu-jitsu.

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on

Nakon vojske upisala je pravo i međunarodne odnose u Herzliyi, ali ljubav prema glumi na kraju je pobijedila. Prije samo sedam godina Izraelka je počela uzimati časove glume, a već danas glumi u filmu koji je za manje od mjesec dana prikazivanja zaradio više od pola miliona dolara.

Gadot u slobodno vrijeme voli voziti motore, a mnogima je poznata i po ulozi u filmu "The Fast and the Furious". Završne akcijske scene filma "Wonder Woman" snimala je u petom mjesecu trudnoće.