Napunio bi 42. godine
106

Enis Bešlagić se starom fotografijom prisjetio Tošeta Proeskog na njegov rođendan

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. glumac Enis Bešlagić prisjetio se legendarnog makedonskog pjevača Tošeta Proeskog objavivši njihovu zajedničku fotografiju.

Neponovljivi Toše Proeski danas bi napunio 42. godine, a to je bio povod da ga se sjete njegovi obožavatelji, ali i brojni balkanski umjetnici. Među njima bio je i bh. glumac Enis Bešlagić koji je podijelio njihovu zajedničku fotografiju.

"Dobri naš Toše", napisao je uz fotografiju na Instagram Storyju dok se preko nje prikazivali stihovi Tošetove pjesme "Bože brani je od zla".

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Protekle godine Bešlagić je otkrio da je tek dobio fotografije s makedonskim pjevačem, a da su one nastale 2004. godine prilikom izvlačenja dobitnika nagradne igre.

Proeski je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške 2007. godine sa samo 26 godina. Počeo je pjevati sa samo 15 godina, a za desetak godina karijere obilježio je regionalnu muzičku scenu.

Uz sve muzičke nagrade 2003. godine dobio je i nagradu Majke Tereze za svoj humanitarni rad, a bio je i UNICEF-ov ambasador dobre volje.

"Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome", jedna je od njegovih rečenica koje se pamte.