Ubrzo nakon bratove smrti
2

Ed Sheeran otkrio da je njegovoj supruzi dijagnosticiran tumor dok je bila trudna

L. R.
Ed Sheeran (Foto: EPA-EFE)
Ed Sheeran (Foto: EPA-EFE)
Britanski pjevač Ed Sheeran nedavno se u medijima oglasio o tome kako je njegovoj supruzi Cherry Seaborn tumor u drugoj trudnoći, ubrzo nakon smrti njegovog brata.

U intervjuu kojeg je snimao povodom novog albuma, popularni pjevač je izjavio kako je niz događaja početkom prošle godine promijenio njegov život, mentalno zdravlje i način na koji gleda muziku i umjetnost.

“U roku od mjesec dana, mojoj su trudnoj supruzi rekli da ima tumor, bez mogućnosti liječenja do poroda. Moj najbolji prijatelj Jamal, moj brat, iznenada je umro, a ja sam se našao na sudu braneći svoj integritet i karijeru tekstopisca”, napisao je Sheeran.

Poznato je da je njegov brat i muzički producent Jamal Edwards preminuo u februaru prošle godine u 31. godini, dok je Sheeran bio optužen za plagijarizam zbog pjesme "Shape of You". Sudski spor je napokon dobio u aprilu prošle godine.

Sheeran je rekao da će njegov novi album "Subtract" biti objavljen 5. maja i da je proveo desetljeće pokušavajući napraviti savršeni akustični album, ali nesretne situacije navele su ga da sadržaj albuma zamijeni svojim najmračnijim mislima.